11kvě
Porcelánové lampy aneb naše spolupráce s Ifö Electric

Porcelánové lampy aneb naše spolupráce s Ifö Electric

Ifö Electric je švédská firma zabývající se osvětlením.

Její doménou jsou porcelánové lampy. Historie sahá do roku 1934, který se považuje za vznik firmy. V tomto roce byla zahájena výroba pojistkových vložek a v šedesátých letech Ifö Electric přidalo i svítidla. Ve skutečnosti by se ale dalo zabrousit až do roku 1887. Již v tomto roce byly v jezeře Ivö, nacházejícího se na jihovýchodě Švédska, nalezeny vápence a kaolinové hlíny. Veškerá manufakturní výroba u tohoto jezera probíhá až dodnes. Zde Ifö Electric patří. Iföverken, předchůdce Ifö Electric, byl založen 1927 a jak se můžete přesvědčit nachází mnoho úspěchu už od těchto let. Ifö se nedrží zkrátka a neustále spolupracuje s novými, mladými designery a své kolekce rozšiřuje.

Porcelánové lampy jsou nejen krásné, ale i odolné

Hlavním zaměřením je porcelán. Tento materiál je viditelný na většině jejich výrobků a nese poměrně lehké odůvodnění proč je stále populární. Nejde jen o to, že porcelánové lampy jsou krásné, ale také skrývají mnoho skvělých funkcí. Porcelán je odolný vůči kdejakému počasí, jelikož vydrží teplo a chlad. Jeho snadná údržba a šetrnost k životnímu prostředí mu jen přidávají body.

Lampy Ifö Electric

Svítidlo z porcelánu emituje během svého výrobního cyklu méně než jeden kilogram ekvivalentu oxidu uhličitého. Tyto svítidla lze proto použít venku i uvnitř - jako saunová svítidla nebo ve vlhkých místnostech, jako vnější osvětlení nebo jako pracovní osvětlení v kuchyni. Možnosti použití je mnoho.

Ifö Electric i LampLab pochází ze Skandinávie

Zakladatel LampLabu sám pochází ze Skandinávie. Proto jsou skandinávské firmy blízké našemu srdci. Věříme firmám, které sdílí stejnou filozofii nadčasového designu a vysoké kvality. Pro svých hodnot se stalo Ifö Electric právě jednou z nich. Ztotožňujeme se s výrobky, které nejen hezky vypadají, ale také mohou svítit klidně i za 100 let.

Lampy Ifö Electric v e-shopu

Spolupráce s Ifö Electric

S touto firmou jsme uzavřeli spolupráci již před několika lety a naše sympatie jen stoupají. Jejich produkty a svítidla používáme i v našem domově a ověřenou kvalitu doporučujeme rádi dál. Proto máme v České republice výhradní zastoupení všech produktů od značky Ifö Electric. Na našem e-shopu máte možnost zakoupit jen pár z několika designerských lamp. Není ovšem problém navštívit katalog Ifö či webové stránky  a přes náš tým domluvit kterýkoli produkt, v jakémkoli provedení, barvě a počtu z jejich sortimentu.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4